طراحی و ساخت
زبان معماری در تمامی فبهای لنوو یکسان است و همانطورکه نام آنها نشان میدهد، میتوان بهعنوان گوشیهای بسیار بزرگ از آنها یاد کرد. این محصولات مناسب افرادی است که به گوشیهایی با ابعادی بزرگ یا محصولاتی کوچکتر از تبلتهای 7اینچی و بزرگتر از گوشیهای 5.5 یا 6 اینچی علاقهمند هستند. تمامی فبهای لنوو به نمایشگری 6.4اینچی مجهز شدهاند که فضای کافی برای تماشای فیلم یا وبگردی در اختیار کاربران میگذارند. شاید بتوان گفت تنها تفاوت ظاهری این محصولات در جنس بدنهی آنهاست. بدنهی Phab2 Plus بهعنوان دومین محصول این سری همانند Phab 2 Pro، از فلز ساخته شده و به حسگر اثرانگشت هم مجهز است. درعوض فب 2 از نظر جنس بدنه و برخورداری از حسگر اثرانگشت با این دو تفاوت دارد.
باوجود تلاش فراوان لنوو در طراحی سری فب 2 نمیتوان این طراحی را منحصربهفرد و خارقالعاده دانست؛ چراکه پیش از این، محصولاتی مانند اچ تی سی 10، هوآوی P9 و زد تی ایی Axon 7 با بدنهای فلزی پا به عرصهی رقابت گذاشتهاند؛ اما میتوان طراحی متفاوت این محصولات نسبت به محصولات موتورولا را نکتهی مثبتی برای لنوو دانست.
نمایشگر
همانطورکه اشاره شد، فبهای لنوو از نمایشگری 6.4اینچی بهره بردهاند که برای انجام امور مختلفی همچون مطالعه، تماشای فیلم یا سرزدن به شبکههای اجتماعی و وبگردی مناسب خواهند بود. باید بدانید در مورد نمایشگر هم فب 2 پرو در رتبهی اول و فب 2 در رتبهی آخر قرار میگیرد؛ اما فب 2 پلاس با برخورداری از وضوح تصویر 1920x1080 و فناوری Ips از وضوح و روشنایی بالایی برخوردار است و رتبهی دوم را در این ردهبندی به خود اختصاص میدهد. این رزولوشن با توجه به نمایشگر 6.4اینچی، تراکم پیکسلی 344 پیکسل بر هر اینچ را به ارمغان میآورد که در مقایسه با فب 2 بسیار مطلوب است. این نمایشگر هم مانند تمامی نمایشگرهای تبلتها از قابلیت دریافت چند لمس همزمان برخوردار است که این رقم در فب 2 پلاس به دریافت تا 10 لمس همزمان میرسد؛ همچنین وضوح رنگها و کنتراست آنها در فب 2 پلاس بسیار چشمنواز هستند. رزولوشن نمایشگر با شفافیت و قابلیت نمایش جزئیات در آن رابطهی مستقیم دارد؛ به همین دلیل نمایشگر فب 2 پلاس بسیار روشن و جزئیات در آن قابلمشاهده است.
اگر به خاطر داشته باشید، در نقدوبررسی فب 2 گفتیم که نمایشگر آن در سطحی پایینتر از بدنه قرار دارد و هنگام مکالمه گوش کاربر را آزار میدهد، اما در فب 2 پلاس به لطف بدنهی فلزی این مشکل حل شده و نمایشگر در یک سطح با بدنه قرار دارد. با وجود این مشکل دیگری که در فب 2 با آن مواجه بودیم، هنوز به قوت خود باقی است. این نقطه ضعف مربوط به ابعاد بزرگ این محصولات است و در دست نگهداشتن فب را در طولانیمدت به کاری خستهکننده تبدیل میکند؛ بنابراین برای استفاده از این محصول و راحتی بیشتر باید از استندهای مناسب نگهداری آن استفاده کنید.
سختافزار و دوربین
اگر بخواهیم فبهای لنوو را دستهبندی کنیم، باید آنها را در سه سطح پایینرده، میانرده و بالارده قرار دهیم. فب 2 پلاس که عنوان میانرده را دریافت میکند، به چیپست MT8783 مدیاتک و هشت هستهی Cortex-A53 مجهز شده که در کنار 3 گیگابایت رم عملکرد روانی دارد. همهچیز در این مجموعه سختافزاری در حد نرمال قرار دارد و پردازش اطلاعات بهخوبی انجام میشود. برای فب 2 پلاس هم مانند فب 2، 32 گیگابایت حافظه داخلی در نظر گرفته شده که به لطف پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی، تا 128 گیگابایت قابل ارتقاست و فضای کافی در اختیار کاربران میگذارد.
حسگرهای دوربین در فب 2 پلاس به ترکیب 13 و 8 تغییر یافتهاند. حسگر دوربین اصلی فب 2 پلاس به فلش Dual LED مجهز شده و روی قاب پشتی قرار دارد. در کنار این حسگر، حسگری 8مگاپیکسلی نقش دوربین سلفی را ایفا میکند که عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش میگذارد. کیفیت این دوربینها در مقایسه به فب 2 ارتقا یافته است و میتوانید با آنها تصاویری شفاف و روشن ثبت کنید؛ البته گفتنی است این ارتقا در مورد دوربین سلفی محسوستر است.
سیستمعامل
از نظر سیستمعامل تفاوتی میان سه نسخهی Phab2 وجود ندارد و اندروید نسخهی 6.0 موسوم به مارشمالو بهصورت پیشفرض در آنها اجرا میشود. لنوو در فب 2 پلاس هم همانند فب، اکثر ویژگیهای اندروید استوک (خالص) را به خدمت گرفته است. شباهت خانوادهی فب لنوو به محصولات خانوادهی نکسوس، شاید برای برخی خوشایند و برای برخی دیگر ناراحتکننده باشد. مهمترین شباهت محیط سیستمعامل این فبلت با دستگاههای نکسوس را میتوان در شخصیسازیهای صفحهی هوماسکرین و طراحی «متریال دیزاین» در برخی برنامهها دانست. با ظاهر جذاب و نکسوسگونهی محیط رابط کاربری فب، انتظار میرفت که لنوو این رویه را در محصولات آیندهی خود مانند فب 2 پلاس هم پیاده کند. در سیستمعامل فب 2 پلاس برخی از مشکلات و نواقص سیستمعامل فب رفع شده و برخی از آنها هنوز هم قابلمشاهده هستند. فب لنوو فاقد قابلیت جستوجو در منوی اصلی تنظیمات بود؛ بنابراین کاربر مجبور بود برای جستوجو در بخش تنظیمات به بخشی از تنظیمات مراجعه کند تا نوار سرچ در آنجا پیدا شود؛ ازاینرو ممکن بود پیداکردن گزینهی موردنظر در تنظیمات کمی سخت و زمانبر باشد؛ اما در راستای تلاش لنوو برای رفع این نقص، شاهد قابلیت جستوجو در صفحهی اصلی تنظیمات فب 2 هستیم. لنوو در این محصول که قرار است هم بهعنوان گوشی و هم بهعنوان تبلت ایفای نقش کند، از بهکاربردن یک ویژگی بسیار مهم و کاربردی غافل شده است. فب2 مانند فب از قابلیت Multi-Users (چند کاربر) پشتیبانی نمیکند؛ بنابراین نمیتوانید این محصول را با آسودگی خاطر با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
واقعیت این است که در دنیای پرهیاهوی تکنولوژی امروز بسیاری از کاربران خرید یک فبلت را به داشتن یک گوشی موبایل در کنار یک تبلت ترجیح میدهند؛ این دسته از کاربران، بازار هدف لنوو در تولید خانوادهی فب هستند. لنوو با تولید فب بهطور همزمان وارد بازار رقابت با تولیدکنندگان موبایل و تبلت شده و عرصه را بر تبلتهایی با اندازهی کوچک تنگ کرده است. فب 2 نسخهی بهروزشدهی فبها است که از سختافزاری قدرتمندتر بهره میبرد. فب 2 با داشتن نمایشگر بزرگ و باکیفیت، بدنهی خوشساخت و پشتیبانی از دو سیمکارت و شبکهی 4G انتخابی منطقی در بین تبلتهای میانردهی کوچک بهحساب میآید. اگر در دسته افرادی قرار دارید که ابعاد گوشیهای موبایل و تبلتها و اندازهی صفحهنمایش آنها هیچگاه نتوانسته شما را راضی کند، پیشنهاد ما به شما فب 2 لنوو با صفحهنمایشی 6.4اینچی است.